lauantai 11. tammikuuta 2014

"The journey of 1000 miles begins with a metal detector."

..Totta. Mun ensimmäinen läpivalaisu tapahtui jo muutama viikko ennen lähtöä, kun kävin Yhdysvaltojen konsulaatissa viisumi"haastattelussa". Traumaattinen kokemus. Ei kyllä itsessään haastattelu, vaan ajomatka Etelä-Pohjanmaalta Helsinkiin kaikkine vastoinkäymisineen. Kuitenkin loppu hyvin kaikki hyvin, sain viisumin ja pääsin maahan!

Lensin 28.12. New Yorkiin lomailemaan ennen koulun alkua. Tarkoitus oli mennä Times Squarelle katsomaan legendaarista Ball Droppia, mutta sen idean hetkellä en muistanut kuinka maalainen oon ja miten ahdistun jo Suomen pienissä kauppakeskuksissa ruuhka-aikana, saatika sitten Uuden Vuoden aikaan maailman suurimmassa turistirysässä. Täyteen pakatun karja-aitauksen sijaan vietinkin Uuden vuoden New Jerseyssä sohvalla toisen suomalaisen sohvasurffarin, valko-venäläisen taloudenhoitajan ja juustolla paksusti vuoratun läskipitsan kanssa. Siteeraten erästä suomalaista kuminaamaa: "Ei huono."

NYC on nyt siis nähty. Ei aiheuttanut hirveesti tuntemuksia.  Lähtökohtaisesti en ole kaupunki-ihminen, joten se varmasti selittää asian. Jos jotain nähtävyyksiä on mainittava niin Central Park oli kiva (sateella, tyhjänä) ja Coney Island myös (autiona Uuden Vuoden päivänä). Yksi asia oli kuitenkin ylitse muiden. Asia, jonka takia kyseinen suurkaupunki jätti edes jonkinlaisen muistijäljen otsalohkooni. American Museum of Natural History! Suosittelen ihan kaikille vähänkään luonnonhistoriasta kiinnostuneille! Ihan mieletön paikka, jossa olisi voinut viettää vaikka viikon. Sieltä löytyi kaikkien maanosien eläimistöä ja alkuperäiskansojen kulttuuria, mereneläviä mukaanlukien reaalikokoinen sinivalas roikkumassa katosta ja kaiken huippuna dinosaurusten luita! Lämpimästi suosittelen, menkää!

Uuden Vuoden päivänä lentelin San Josen lentokentälle, josta mulla oli kyyti San Luis Obispoon. Maailmankaikkeus kuitenkin puuttui peliin, ja SLO:n sijaan päädyinkin toisen kaverini tädin farmille Half Moon Bayhin. Uskomattoman mahtava paikka keskellä ei mitään, ja silti keskellä kaikkea! Isolta tieltä 15 minuutin matka kiemurrellen kukkuloille. Täydellinen rauha ja hiljaisuus. Siellä eläinten ja puutarhan keskellä tuntui että mulla oli kaikki maailman aika hiljentyä ja unohtaa surut, murheet ja stressi. Ja niin teinkin.

Viikonlopun aikana nautin auringosta, istutin taimia puutarhaan, autoin kanahommissa, seikkailin hyvässä seurassa, vietin päivän pummina, uudelleenrakastuin maailmaan ja muistin miltä onnellisuus tuntuu :)

Life is good!

Dinoluita museossa

Retriitti Half Moon Bayhin

Päiväni pummina with Sarah & Shane <3

Istutuksia

Kuvien laatu on ja tulee olemaan heikko, koska unohdin ottaa kameran laturin mukaan. Mutta kylläpä noista Nokialaisen kuvista jonkun käsityksen saa missä mie milloinkin meen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti