torstai 23. tammikuuta 2014

"Motivaatio on sitä, että unelmien ylle vedetään työhaalarit."

Täysin vapaaehtoisesti säädän herätyskellon soittamaan 2:30 yöllä, ja kiskon itseni ylös kellon soidessa ihan vain "päästäkseni" tekemään perushommia koulun lypsykarjatilalla. Ilmaiseksi, myöhemmin puoli-ilmaiseksi. Kaiken tätä edeltäneen köydenvedon jälkeen en enää edes tiedä teenkö tätä saadakseni kokemusta, vai ihan vaan hyppiäkseni DSCI-osaston silmille. Jatkuva vastavirtaan uiminen onkin pistänyt minut miettimään mikä minua ajaa eteenpäin tällä valitsemallani tiellä. Mistä kumman syystä heti ensimmäisistä kantturoista aina viimeiseen asemalliseen asti fiilis on loistava, ja aamulypsyn jälkeen jatkan intoa puhkuen päivän tunneille imemään tietoa itseeni sienen lailla? Unelmat - CHECK! Työhaalarit - CHECK!

Sitkeän yrittämisen ja väsytystaistelun avulla olen saanut jalkani Dairy Science - osaston oven väliin. Edellisen blogikirjoituksen jälkeen, jälleen kerran onnellisten sattumusten kautta, kuulin yhdestä kurssista jolla oli vielä tilaa. Hauska sattuma oli myös se, että kurssin Professorilla on ystäviä Suomessa, joten olin enemmän kuin tervetullut mukaan tunneille! Kurssi on Frozen Dairy Foods, eli toisin sanoen opitaan kaikki jäätelöstä!! Ironista on se, että tämä kaikista hauskimmalta kuullostava kurssi on tähän astisista ehdottomasti vaikein. Uskomatonta miten paljon tiedettä niinkin huolettoman tuotteen takana on. 

Kohta on kolme viikkoa koulua takanapäin. Täällä yhden kurssin lopussa pidettävän tentin sijaan pidetään yleensä kaksi välitenttiä "Midterm" ja viimeisellä viikolla lopputentti "Final". Viimeisellä viikolla ei olekaan enää tunteja, vaan koko viikko on pyhitetty kokeille. Mulla ensimmäinen midterm kolkuttelee ensi viikon lopulla. Isompien kokeiden lisäksi kursseilla pidetään pistareita "Quiz", jotka ovat nopeita testejä kapealta aihealueelta. Kaikkien näiden lisäksi saadaan kotitehtäviä silloin tällöin, eli tekemistä on ihan riittävästi. Etenkin, kun englanninkieli ei ole ihan natiivien tasolla. Sitä joutuu välillä ponnistelemaan tuplasti, mutta kyllä se on sen arvoista!

Tänään sain ensimmäisen Quizin tulokset.. Dairy Animal Health, Safety and Applied Technology kurssin pistokoe: 20/20! Tästä on hyvä jatkaa.. :)

Pala naapurin jääkaappifilosofiaa



2 kommenttia:

  1. Ice-Cream for a Finnish girl :) Hooray I love it!

    VastaaPoista
  2. Yes! I appreciate Ice Cream even more now that I know how much science is in every mouthful of it!

    VastaaPoista