lauantai 11. tammikuuta 2014

"Oppiminen ei ole keino päästä tavoitteeseen vaan se on tavoite itsessään."

Mun pitkäaikainen tavoite oli päästä oppimaan. Merkittävin syy, miksi juuri tänne halusin, oli koulun laaja kurssitarjonta lypsykarjapuolella. Tänne hakiessani pääaineekseni hyväksyttiin Lypsykarjatalous eli Dairy Science (DSCI) Täällä kursseille on ilmoittauduttava sähköisesti. Perustason kursseille voi ilmoittautua helposti, mutta korkeamman tason kursseille ilmoittautuessa, tarvitsee järjestelmään syöttää lupakoodi, jonka saa suoritettuaan alempien tasojen kursseja. Jokaiselle kurssille on omat vaatimuksensa. Minähän en tietysti niitä kursseja ollut paikanpäällä käynyt, mutta Seamkissa suorittamat kurssini vastasivat hyvin vaatimuksia. Lähdin jo kuukausia sitten optimistisena kyselemään koodeja ensin Cal Polyn pään vaihtokoordinaattorilta ja sitten eri DSCI kurssien professoreilta. Koordinaattorin ja muiden toimiston ihmisten kanssa vaihdoin kymmeniä sähköposteja ja kaikki tekivät parhaansa kurssieni eteen, mutta lupakoodeja ei herunut. DSCI yksikön professorit eivät edes vaivautuneet vastaamaan minulle.

Aikani taisteltuani lopetin sähköpostisodan ja ilmoittauduin perustason kursseille, jotta en ihan tyhjän päälle lähde. Viikon alussa lukujärjestyksessä oli nämä kurssit: General Botany, Principles of Animal Science, Livestock Show Management ja General Dairy Husbandry. Näistä kuitenkin kaksi oli jo sellaisia, jotka olen suorittanut Seamkissa, joten en saisi niistä opintopisteitä. Päätin jatkaa taisteluani DSCI saralla. Sain kylmää kättä heti alkuunsa DSCI yksikön toimistossa, mutta tästä lannistumatta marssin ainoan ystävällisen sielun luo, jonka tiesin lypsykarjapuolelta; Dr. B! Hän opettaa General Dairy Husbandry kurssia ja on erittäin pätevä ja mukava. Ja kaiken sen lisäksi ilmeisesti myös ihmeiden tekijä, sillä hän sai minut ujutettua kurssille, jota olin kuolannut jo heti silloin, kun hain vaihtoon; Dairy Animal Health, Safety and Applied Technology!! Woop wooop! *VOITONTANSSI!*

Ensimmäinen viikko meni siis juostessa tunneilla ja opettajien huoneissa. Talven lukkari näyttää nyt tältä: General Dairy Husbandry, Dairy Animal Health, Safety and Applied Technology, Livestock Show Management ja Lambing Enterprise.

Kaksi ekaa on luentoja ja käytännön hommia eli "labroja". Livestock Show kurssilla järjestetään Western Bonanza Junior Livestock Show. Meitä on kurssilla n. 100 oppilasta ja me jakaudutaan ensi viikolla komiteoihin, jotka vastaa tietyistä osa-alueista. Show on viikonlopun mittainen ja meidän kurssi toteuttaa sen käytännössä alusta loppuun asti. Tässä linkki sivuille: Western Bonanza Äärimmäisen mielenkiintosta ja jännää! :) Lambing enterprise on pelkkää käytännön hommaa karitsointien parissa. Eli aika elukkapainotteinen talvi tulossa! Opiskelumotivaatio ei oo vielä koskaan ollut näin korkealla!

Koitan kirjoitella kuulumisia silloin tällöin. Koulukiireet ja kaikki muu oheistoiminta kuitenkin vie paljon aikaa, joten en uskalla luvata kovin tiheää päivitystahtia. Yritän kuitenkin parhaani :)

Eikun lukemaan!

2 kommenttia:

  1. Hooray Heidi. I am so so happy you have good classes. Your hard work pays off! I am glad Dr. B had helped you. The Western Bonanza will be a wonderful experience too! Enjoy every minute I wish I was there too.

    VastaaPoista
  2. Haha, you're fluent in Finnish nowadays? ;) Thank you, I'll enjoy with every cell in my body!!

    VastaaPoista